Tuotteet

Orient Occident ja Lauritzon


www.orientoccident.fi,  www.lauritzon.fi

Natural Moden kangasvalikoimaan kuuluvat laadukkaat Orient Occidentin sekä Lauritzonin kankaat.
OrientOccicentValmistajan sivuilta löytyvät kattavat kangasmallistot.
Erityisesti verhoilukankaat ovat tämän valmistajan parhaita, mutta mallisto sisältää myös upeat verhokankaat. Tämänkin valmistajan kankaat saadaan ompelimoon muutamassa päivässä.

Verhokiskot, verhotangot, rullaverhot, sälekaihtimet, lamelliverhot sekä terassi- ja parvekeverhot

Kiskot ja kiskojärjestelmät
www.anjapesola.fi
www.kiskotalo.fi

Tuotteet tilataan määrämitoilla kotisi ikkunoihin. Kiskovalikoimista löytyy valkoisia, harmaita sekä teräksen värisiä kiskoja. Peruskiskon profiili on yleensä  n. 2,5 cm, mutta löytyy aina 1,6 cm ”korkeaan” profiiliin, joka katonrajaan kiinnitettynä on hyvin näkymätön kisko. Painavia kankaita varten on omat kiskonsa. Pituus määräytyy tilan mukaan. Liitoskappaleilla kiskoja voidaan tehdään vaikka minkä pituiseksi.

AnjaPesola-kiskotKiskovalikoimista löytyy 1- ja 2-uraisia kiskoja, tarrallisia kiskoja, paneelikiskoja ja vetonarukiskoja. Kulmiin voidaan mittatilauksella tarvittaessa tehdä taivutukset, jotta verhon liuùt ja koukut pääsevät vapaasti siirtymään nurkan ohi verhoa liikutettaessa.

Kiskoja voidaan asentaa seinä – tai kattokannakkeilla useampaan tasoon. Tämä mahdollistaa myös esimerkiksi kapan, pimennysverhojen ja sivuverhojen laittamisen samaan kiskojärjestelmään, samaan ikkunaan, jokainen verholaatu omaan kiskoonsa.  Verhonauhojen avulla verho voidaan ”nostaa” kiskon eteen, jos ei halua, että kisko on näkyvillä.

Tangot
www.anjapesola.fi 

Tankovalikoimista löydät varmasti kotiisi tai työpaikallesi sopivan laadun, mallin tai värin. Valikoimista löytyy puisia, messinkisiä, värjättyjä rautaputkia (kulta ja messinki ovat tämän hetken hittejä) ja teräksisiä. Valmistuotteena löytyy ns. teleskooppisia valmistankoja, jossa tanko avautuu teleskooppisesti alkuleveydestä maximileveyteen (esim. 120 – 210 cm) . Rautaputkia eri väreissä voidaan tilata määrämittaisena mihin leveyteen hyvänsä, ja säästytään teleskooppitangon ”jatko”-paikasta.

AnjaPesola-tangotTangoista löytyy myös kaksoistanko, jolloin kaksoiskannakkeella tangot saadaan kahteen tasoon yhtä kauaksi toisistaan. Tämä mahdollistaa verhojen asettelun kahdelle tangolle. Tankoihin voi vapaasti valita erilaisia päätynuppeja. Nyt erityisen suosittuja ovat lasipallo- ja kristallinupit.

Jos verhot laitetaan tankoon, käytetään verhon yläreunassa yleensä ns. tankokujanauhaa/siimanauhaa verhonauhana. Poimutusnauhan avulla verho voidaan asettaa, kannakkeiden paikasta huolimatta, kauniisti tangon päälle mihin kohtaa tankoa tahansa.
Tangot voidaan kiinnittää kattoon, seinään tai päätyseiniin.

Rullaverhot
www.ulvilankaihdin.fi
  

Rullaverhojen skaala on rajaton. Nykymallistoita löytyy n. 100 1-väristä kangasmallia, saman verran kuosillisia kankaita, lasten mallisto, pimennyskankaita sekä paloturvallisia kankaita.

RullaverhoRullaverhoihin on mahdollista saada myös kankaita joissa on aurinko/lämpösuoja, kankaissa on tällöin erilaisia heijastusominaisuuksia. Tai kankaita, joissa on näkösuoja, eli verhoista näkee ulos, mutta ulkoa ei näe huoneen sisälle. Lisäksi kankaissa voi olla erilaisia akustisia ominaisuuksia.

Lisäksi löytyy ns. kaksoisrullakaihtimia, joissa kangas ”pyörii” rullan ympäri kahdessa tasossa, jolloin rullaverhossa yhdistyy rullaverhon ja sälekaihtimen ominaisuudet eli valon tuloa voi säätää portaattomasti. (Zebra)

Rullaverhot kiinnitetään katto- tai seinäkiinnityksellä. Korkeuksiin ja leveyksiin valmistajilla on omat suosituksensa. Rullaverhoissa löytyy myös sähkökäyttöiset versiot.

Sälekaihtimet ja lamellikaihtimet


www.ulvilankaihdin.fi

Säle – ja lamellikahtimet käyvät hyvin nykyisiin korkeisiin ja erikoismuotoisiin ikkunoihin, mm. yläreunaltaan viistoihin ikkunoihin.

UlvilanKaihdinSälekaihtimia on tarjolla puisena ja alumiinisena. Säleitä on erilevyisiä ja värejä jälleen runsaasti. Puusäleverhot laitetaan ikkunaan aina pintakiinnityksellä, alumiinikaihtimet joko väli- tai pintakiinnityksellä.

Lamellimateriaaleja löytyy myös joka lähtöön, on yksiväristä, kuosillista, pimentävää, paloturvallista jne. Riippuu kohteesta millainen tarve on. Myös sähkökäyttöiset lamelliverhot ovat saatavilla.

Sekä lamelli- että sälekaihtimet voidaan kiinnittää katto- tai seinäkiinnityksellä.
Jos nämä kaihtimet tulevat syvennykseen, mittaus on tärkeässä asemassa.

Terassi- ja parvekekaihtimet

www.ulvilankaihdin.fi , www.visor.fi

Terassille ja parvekkeille voidaan hyvinkin asentaa edellä mainittuja rulla-, säle- tai lamellikaihtimia. Tällöin pitää kiinnittää huomiota auringonvalo ja lämpöominaisuuksiin, mutta myös kosteus ja tuuliominaisuuksiin.

UlvilanKaihdin-paneeliJos parveke- tai terassilaseja pidetään usein auki ,tuuli ja vesi voivat tempoa verhot äkkiäkin huonoon kuntoon.

Näihin tiloihin suositellaan ns. teknisiä kankaita, jotka ovat hiukan ”muovimaisia” normaalikankaisiin verrattuna. Ne kestävät ulkotilojen oloja, ja usein niissä on myös homeenkestot, ns. screen kankaat. Ne sisältävät myös lämpö- ja heijastusominaisuuksia, joilla terassi- ja parveketilat saadaan miellyttäviksi.
Näistä kankaista voidaan valmistaa paneeliverhoja useampiuraiseen paneelikiskoon. Paneeliverhot voidaan tarvitessa kätevästi ”niputtaa” terassin tai parvekkeen yhteen nurkkaan.

Laskosverhomekanismit


www.anjapesola.fi

Laskosverhomekanismit tilataan erikseen laskosverhoja varten. Myös näissä löytyy erilaisia ratkaisuja riippuen kankaan painavuudesta. Esim. pimennyskankaalla vuoritetut , leveät laskosverhot vaativat kestääkseen nostamista ja laskemista tosi järeän mekanismin. Leveyksistä, korkeuksista ja painorajoituksista on valmistajilla omat ohjeistukset.

Laskosverho